Yoga Nidra Timisoara

by D’ Point Studio

Yoga Nidra

Yoga Nidra – cunoscut sub numele de somn yogic – este o practică de meditație și relaxare conștientă, menită să inducă o relaxare totală fizică, mentală și emoțională

Timp mentinere postura: Mare

Ritm: Lent

Durata practicii: 55 min

Yoga Nidra se practică în general culcat, astfel încât să puteți elibera complet. Recuzită, perne și pături sunt utilizate în mod obișnuit, precum și orice vă va ajuta să ajungeți într-o poziție total confortabilă și odihnitoare.

Yoga Nidra presupune o stare în care corpul este complet relaxat, iar practicantul devine sistematic și din ce în ce mai conștient de asupra lui, asupra sinelui, urmând un set de instrucțiuni verbale. Practicantul rămâne într-o stare de retragere ușoară a celor 5 simțuri (pratyahara), cu patru simțuri interiorizate, adică retrase și numai auzul se conectează în continuare la instrucțiuni, la calatoria ghidata.

Asadar, o practică autentica yoga nidra este complet ghidată și vă atrage atenția în locuri specifice printr-o serie de pași. Cu toate acestea exista mai multe modalitati de a preda si de a practica yoga nidra, cele mai multe practici includ mai multe etape de relaxare a corpului, a minții și a emoțiilor. Acești pași pot include (dar nu se limitează la):

  • Intenția;
  • Constientizarea corpului fizic;
  • Constienzarea respiratiei;
  • Constienzarea emotiilor;
  • Vizualizarea;
  • “Trezirea” si reintegrarea.

Fiecare pas este destinat să vă aducă mai adânc într-o stare de conștiință modificată – starea dintre adormit și treaz – în care sunteți pe deplin conștienți, dar corpul și mintea dvs. sunt pe deplin odihnite și ușurate.

Când stabiliți o intenție conștientă la începutul practicii dvs. de yoga nidra și apoi dați drumul și permiteți relaxarea profundă a corpului, minții și emoțiilor, inconștientul dvs. se deschide către noi moduri de gândire, vindecare și împlinire a intențiilor conștiente.

Deci, indiferent dacă doriți să încercați yoga nidra pentru a vă ajuta să vă relaxați și să eliberați stresul, sau doriți să obțineți acces la crearea unor schimbări pozitive reale în viața dvs., practica vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Această stare de conștiință este diferită fata de meditație, în care este necesară concentrarea pe un singur focar, iar pozitia corpului nu este una pe deplin relaxata. In schimb obiectivele ambelor căi yoghine, yoga nidra și meditația sunt aceleași, o stare de conștiință meditativă numită Samadhi.

Beneficii

Relaxeaza si rejuveneaza corpul

Reduce oboseala cronica

Elimina tensiunea si stresul

Calmeaza mintea si sistemul nervos

Susține funcția creierului și stimulează creativitatea

Crește nivelul concentrației

Limiteaza gandurile multiple, negative si ingrijorarile nenecesare

Scade anxietatea si depresia

Amplifica sentimentele de pace, calm și claritate

Îmbunătățește calitatea somnului eliminand insomniile

Întărește imunitatea

Reduce durerea cronica si dependentele chimice