Vinyasa Yoga Timisoara

by D’ Point Studio

Vinyasa Yoga

Practica Vinyasa Yoga este o forma creativa de Yoga care presupune o serie de posturi legate intre ele intr-un mod cursiv, cu ajutorul tranzitiilor line.

Timp mentinere postura: Mic

Ritm: Dinamic

Durata practicii: 55 min

Cateodata o secventa Vinyasa poate fi repetitiva (repetand de mai multe ori aceasi intrare si iesire din postura) sau anumite posturi din secventa pot fi mentinute pe o durata scurta de timp, 3 sau 5 respiratii. 

Considerata o meditatie prin miscare, practica Vinyasa Yoga aduce armonie si echilibru, gratie si fluiditate.

Respiratia este un element foarte important in practica Vinyasa Yoga, ea fiind sincronizata permanent cu miscarea, iar in momentul in care se reuseste aceasta conexiune perfecta, lucrurile devin usoare, fara efort si se va obtine un echilibru la nivelul mintii si al corpului, asa numitul “effortless effort”.

Practica Vinyasa Yoga poate induce asa numitul “flow state”, stare de constiinta totala, unde mintea este absorbita total si starea de concentrare ajunge la cel mai inalt nivel. 

Termenul Vinyasa in limba sanskrita s-ar traduce “sa pui intr-un anumit mod”, in cazul acesta, sa pui intr-un anumit mod insiruirea posturilor de Yoga.

Practica Vinyasa prezinta o varietate larga de posturi yoga, profesorii de Vinyasa avand posiblitatea de a structura clasa dupa cum doresc si libertatea de a alege ce posturi doresc, astfel practicile devin unice si nicio clasa nu va fi identinca, spre deosebire de alte stiluri, precum Bikram Yoga, unde se repeta aceleasi 26 de posturi sau Ashtanga Yoga unde se repeta aceeasi secventa de fiecare data.

Noi, profesorii D’ Point Studio te vor invata sa legi posturile de Vinyasa foarte fluid si usor, intr-o maniera sigura si eficienta.

La D’ Point Studio clasele Vinyasa sunt concepute astfel incat intregul corp sa atinga beneficiile acestui stil intr-un mod bine echilibrat si proportionat. Mai mult, clasele “Vinyasa 5 Elements” sunt concepute in jurul unuia dintre elementele medicienei tradionale Indiene, Ayurveda, in functie de sezonul in care ne aflam, Primavara – Elementul Apa, Vara – Elementul Foc, etc si de chakra respectivului element.

Prayatna shaithilya ananta samapatti bhyam II:47 Yoga Sutras of Patanjali

 Perfection in an Asana is achieved when the effort to perform it becomes effortless and the infinite being within is reached.”  B.K.S. Iyengar

Beneficii

Ciclurile repetitive de inspiratie si expiratie imbunatatesc respiratia

Intareste inima si sistemul cardio-vascular

Stimuleaza si imbunatateste functionalitatea tuturor sistemelor organismului: sistemul digestiv, neuronal, limfatic, etc.

Creste forta

Imbunatateste mobilitatea si functionalitate intregului corp

Creste flexibilitatea musculara

Creste atentia la momentul prezent

Intareste capacitatea de concentrare